Visie2021-06-16T09:42:19+00:00

De weg naar authenticiteit

“Mijn diepste overtuiging is dat we onze wereld alleen maar verder kunnen ontwikkelen door mensen te ontwikkelen”, aldus José Vos-Boven. “Mijn leven lang heb ik de behoefte gevoeld om volwassenen te begeleiden in hun zoektocht naar zelfrealisatie. En ik bleek daar succesvol in te zijn. Volwassenen, die door oorzaken van binnenuit of buitenaf worden geremd of geblokkeerd. In organisaties functioneren mensen met zich herhalende niet effectieve gedragspatronen en die kunnen we doorbreken. Het geeft zoveel bevrediging te zien welke mogelijkheden zich voor de mens openen, als deze samen met de coach de weg bewandelt die tot verdere groei en ontplooiing leidt.”

Veel mensen, die in groepen functioneren, kennen zichzelf onvoldoende. Daardoor ontstaan verstoringen in de communicatie met anderen. Een ineffectieve performance is het resultaat. De Gestalt heeft een krachtige methodiek die je terugbrengt naar wie jij bent en wat je wilt in relatie tot je omgeving, je doelen en resultaten. We noemen dat ook wel authentiek zijn.

José vervolgt: “Echt contact met andere mensen en in contact met jezelf zijn, zijn net zo belangrijk om te kunnen leven als zuurstof en water. Dat is de basis van de Gestaltbenadering, die de mens als een onlosmakelijk deel ziet van zijn omgeving, van zijn werk, vrienden, gezin en de rest van de wereld. Mensen ontmoeten problemen wanneer het contact met hun omgeving verstoord is en ze niet in staat zijn dat te herstellen. Mijn benadering is erop gericht uw authenticiteit te vinden of te herstellen, zodat u uw resultaten kunt behalen.”

Executive coaching is een vorm van professionele begeleiding waarbij ik u als gelijkwaardige partner ondersteun bij het behalen van zelfgekozen ontwikkeldoelen, die samenhangen met de resultataten die u met uw organisatie of unit wilt realiseren.