Vos-Boven2023-12-08T12:12:00+00:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is José Vos-Boven

José Vos-Boven is de stuwende kracht achter Vos-Boven Coaching for growth. Als human resources verantwoordelijke op directieniveau, bouwde zij twintig jaar ervaring op bij Philips, SARA LEE Douwe Egberts, RTL4 en bij WE Europe, holding van WE Men en WE Women. Bij Hay Group is ze opgeleid tot Executive Coach en coachte zij individueel Executives en senior managers. Sinds 2006 is zij zelfstandig ondernemer. Naast individuele en teamcoaching leidt zij professionals en managers op tot coach.

Zij volgde de Mastersopleiding in Gestalt(psycho)therapie, omdat zij enerzijds geboeid is door de krachtige methodiek en anderzijds ten zeerste overtuigd is van het zelfregulerend vermogen van mensen.

Afhankelijk van de vraag- of probleemstelling werkt José met verschillende methodieken, zoals  Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), Emotionele Intelligentie, Rationeel Emotieve Training en Transaktionele Analyse of zet zij de aanpak van Chronisch Stress Reversal in bij burn-out.

José Vos-Boven is aangesloten als Master Practitioner bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches en werkt volgens hun Ethische gedragscode en Klachtenreglement. Voor de NOBCO werkte zij als assessor voor certificeringsaanvragen van coaches. Tegenwoordig is zij Bestuurslid Kwaliteit en vertegenwoordigt zij NOBCO in de internationale koepel EMCC.

Zij is geregistreerd Gestalttherapeut bij de NVAGT/EAGT en erkend supervisor voor Gestaltcoaches.

José heeft geschreven over Gestaltcoaching in Het Coachingsmethodenboek en in het Coachingstechniekenboek, Voor en door topcoaches, uitgegeven door Boom/Nelissen met als eindredacteur Susan van Ass.

Op 27 maart 2104 is van haar hand verschenen: Executive coachingHoe business en persoonlijke groei elkaar ontmoeten. Eveneens bij Boom Nelissen

Zij schreef een bijdrage in de NRC van 4 januari 2014: