Werkwijze2021-06-16T09:37:48+00:00

Focus, persoonlijke groei en rendement

Voor een effectieve ondernemersbegeleiding hebben wij gekozen voor een combinatie van persoonlijke en zakelijke begeleiding. De zakelijke begeleiding is veelal bij een externe accountant belegd, die uw jaarcijfers op een rijtje zet en de belastingaangifte verzorgt. Hij heeft daardoor zicht op uw bedrijfsinformatie en persoonlijke gegevens. Dit schept een vertrouwensband. Echter, de accountant is hoofdzakelijk opgeleid om zaken uit het verleden vast te leggen en te ordenen. Dat is goed, dat hoort ook zo. De vertaling van deze cijfers naar de toekomst in het perspectief dat u wilt realiseren is echter een ander vakgebied. Toch wordt uw accountant hier veel voor gevraagd, terwijl zijn opleiding en instrumenten voor een ander doel zijn ingericht. Wij zijn van mening dat u een veel groter resultaat kunt halen door coaching met de tools van OndernemerWijzer.

Voor ons is het samenstellen van de jaarrekening en het verzorgen van de fiscale aangifte een middel. Voor de accountant is het een einddoel. Een goede begeleiding begint bij u en uw ondernemerskwaliteiten door een deskundige coach. Wij combineren de prestatie van de onderneming (accountantswerk) en de doorrekening naar de toekomst (controlling) met uw kwaliteiten als ondernemer. Zo ontstaat er zingeving. Zingeving door focus, persoonlijke groei en rendement.

Focus
Focus betekent gericht zijn op een doel. Een goed doel stellen staat voorop, focus op dat doel houden is iets heel anders. Zijn de handelingen die u verricht in uw onderneming nog gericht op het bereiken van uw (eind) doel? Veelal zijn werkzaamheden gericht op het ‘laten draaien’ van de onderneming.
Weet u nog met welke zakelijke dromen u gestart bent?

Persoonlijke groei
Ondernemerschap is te ontwikkelen. Dat is onze overtuiging. Wij hebben de juiste instrumenten en methodieken om uw kwaliteiten als ondernemer te analyseren. Maar dat is een deel van de oplossing. Zijn uw kwaliteiten voldoende voor de uitdagingen waar uw onderneming voor staat? Wij geven u de handvatten waarmee u uw ondernemerskwaliteiten kunt verbeteren in het licht van de groei van uw onderneming.

Rendement
Wij gaan uit van uw persoonlijke en zakelijke doel met uw bedrijf. Wat uw doel ook is: winstmaximalisatie, omzetgroei of bijvoorbeeld een goede balans tussen privé en zaak, wij helpen u het inzichtelijk en transparant te maken en te houden door tijdig bij te sturen. Kunt u inderdaad uw doelen realiseren en levert dat u ook persoonlijk en zakelijk rendement op? Leiden de acties die u nu doet in uw bedrijf ook tot het gewenste rendement in de toekomst? Met onze heldere en regelmatige rapportages en begeleiding blijft het huidige en toekomstige rendement van uw bedrijf op koers. Onze werkwijze levert u altijd rendement op.