Outplacement2021-06-16T09:34:40+00:00

Coaching bij outplacement leidt tot win-win situatie.

Het overkomt bijna elke manager of professional in zijn werkend leven wel eens dat de functie of de organisatie zich tegen hem of haar keert. Vaak neemt de werkgever dan het initiatief het dienstverband te beëindigen. Het verlies van de oude baan gaat vaak gepaard met verlies aan zelfvertrouwen. Via coaching bij outplacement kan het afscheid professioneel en in een win-win situatie worden omgezet en dat is de reden dat veel werkgevers en werknemers voor deze weg kiezen.

Het doel van Vos~Boven Loopbaan Coaching is, om voor de betrokkene nieuwe kansen op de arbeidsmarkt te realiseren, die leiden tot een succesvolle volgende stap in zijn of haar carrière. Het coachingstraject bij outplacement doorloopt de volgende fases:

1. Bespreken van het verlies van de oude positie
2. Maken van een persoonlijke sterkte en zwakte analyse
3. Toerusten voor een nieuwe (levens-)positie
4. Analyse van de mogelijkheden van de arbeidsmarkt
5. Creëren van een netwerk en solliciteren

Onze ervaring is dat een outplacementtraject zes maanden tot een jaar bestrijkt. Opgebouwd uit twaalf tot vierentwintig gesprekken van twee uur.

Het maken van een persoonlijkheidsprofiel met behulp van psychologische testen kan bijdragen aan het maken van een objectieve persoonlijke sterkte en zwakte analyse.

In de coaching zullen we zowel persoonlijke als zakelijke obstakels uit de weg ruimen en zult u de rust terugvinden een juiste keuze voor een volgende stap in uw carrière te maken.

Wat is de nieuwsbrief Food for growth?